O bebelina la Gura Portitei

Stiu ca nu sunt multi parinti care se incumeta sa mearga cu bebelusul la mare. Fie pentru ca se tem de felul in care copilul ar reactiona, fie pentru ca medicul pediatru nu recomanda, fie din comoditate. Personal imi sunt dragi acei parinti care isi „cara” copilul cu ei prin diverse locuri, in asa numite vacante si intr-o maniera responsabila. Din punctul meu de vedere aceste iesiri cu copii se incadreaza la „attachment parenting” si cred ca sunt valoroase pentru copil (chiar daca prea mic si neconstient de multe lucruri) si din perspectiva relatiei cu parintii si din perspectiva informatiilor sau universului cu care copilul vine in contact.

Saptamana trecuta, am cunoscut-o la Gura Portitei pe Ioana, un ghemotoc de fata de numai 2 luni si jumatate. Ii adusese cu ea pe parintii ei, Raluca si Dan, care anul trecut au avut grija sa o conceapa tot la Gura Portitei. Pe Ioana o gaseam pe plaja dimineata, alaturi de parinti. De cele mai multe ori imbracata pentru a fi protejata de soare. Uneori chiar servind o masa la plaja (alaptata la san de mama ei, Raluca). Disciplinata de mica, petrecea doar primele ore ale diminetii si orele dinspre apus pe plaja.

Bebelina Ioana si mama Raluca

Pe parintii ei i-am gasit relaxati si documentati pentru aceasta mini-vacanta cu bebelusul la mare. Cu incredere ca mama transmite copilei anticorpi prin alaptare.  Fara grija diversificarii. Cu regrete ca vacanta nu este mai lunga.

Luca a cunoscut-o pe Ioana. Au stabilit ca la anul se vor cunoaste mai bine.

In contrast, la finele vacantei s-a cazat in vila cu noi un cuplu al carui copil este de o varsta cu Luca (10-11 luni). Copil lasat acasa. Pentru ca nu le-a dat voie pediatrul sa-l ia in vacanta!!!

Reclame

3 răspunsuri so far »

 1. 1

  Ioana said,

  Acum are 1 an si 2 luni….si chiar in momentul asta e tot la Portita !

 2. 2

  Ioana said,

  :X:X:X:X Si noi tot la far o sa mergem cand o sa ne hotaram :)))))
  Daneee….tu stii mai bine

 3. 3

  Lavinie said,

  Daca nu as fi fost lenesa saptamana trecuta as fi facut poze cu Ioana si Luca, sa vedeti ce frumosi au crescut si cum s-au intalnit ei tot la Gura Portitei!!! Si chiar s-au cunoscut mai bine, asa cum estimam anul trecut!


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: