Compot delicios fara zahar, miere sau alti indulcitori

Ne-am propus ca din cand in cand sa scriem si cate o reteta pentru bebelusi si copilasi, care sa fie in acord cu principiile noastre de alimentatie si viata sanatoasa. O sa incep cu o reteta de compot delicios, care nu are nevoie de zahar, miere sau alt fel de indulcitor.

Un compot delicios

Fructe necesare pentru compot: doi pumni de boabe de strugure (alegeti un soi de pe la noi, de exemplu Ceasla), o piersica parfumata, una sau doua prune carnoase si dulci, cateva felii de mar (din recolta de 2010) si o jumatate de banana sau chiar o banana intreaga.  Puneti apa cam dublul volumului ocupat de fructe (sau putin peste). La final, puteti pune si o coaja mica, mica de scortisoara. Va iesi un compot delicios, care nu va avea deloc nevoie de indulcire suplimentara. Se poate bea si cald si rece.

Banana pe post de indulcitor

Puteti varia fructele din compot in functie de ce aveti la dispozitie, esentiala ramane insa banana. Datorita ei nu veti avea nevoie de alti indulcitori si compotul va iesi totusi dulce. Puteti pune mai multa sau mai putina banana in functie de cat de dulci sunt celelalte fructe alese pentru compot. Este esential sa nu adaugati la final banana (v-ar putea tenta, ea fiind oricum moale), ci sa ii dati un pic de timp sa se infierbante si sa prinda puteri de indulcire.

1 Response so far »

  1. 1

    ina said,

    foarte bun compotul ,,,si pentru adulti


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: