Pozitii de dormit dupa nasterea prin cezariana

Cine a nascut prin cezariana isi mai aminteste ca in prima saptamana sau chiar in primele doua saptamani de dupa nastere a dormi este un lux, nu doar pentru ca bebe are grija de acest lucru, dar si datorita durerii post-operatorii.  In schimb, ma indoiesc ca prea multe gravide care stiu ca vor naste prin cezariana (cu atat mai putin cele care nu stiu) isi pun probleme legate de durerile sau pozitia de dormit de dupa operatie. Ca atare, daca esti gravida si te pregatesti de o nastere prin cezariana este bine sa stii ce pozitii de dormit ai putea adopta dupa operatie.

Cel mai simplu – dormitul pe spate

Fie ca iti place sau nu sa dormi pe spate, aceasta este cea mai comoda pozitie, adica asa sunt durerile cele mai mici. Bine ar fi sa fie salteaua tare si chiar mai bine daca ai putea dormi pe un plan usor inclinat (facilitate pe care o au paturile de spital). Dintr-o pozitie usor inclinata iti va fi mai usor sa te ridici decat din pozitia orizontala (a se citi „mai putin dureros”) .

Sprijinirea picioarelor cu 2 perne

Daca totusi iti place sa dormi pe o parte incearca in primele nopti dupa operatie sa pastrezi trunchiul pe spate, iar picioarele sa le flexezi usor si sa le intorci pe o parte sau alta. Ajuta-te la inceput de doua perne, apoi ti-ar putea fi suficienta o singura perna.  Dormitul cu 2 perne presupune ca prima perna sa o pozitionezi pe pat, apoi asezi gehunchiul de pe partea pe care vrei sa te intorci. Cea de-a doua perna se aseaza cat mai comod intre picioare. In acest fel nu vei pune prea multa presiune pe proaspata operatie si vei suporta mai usor durerile. Pe masura ce vor trece zilele vei descoperi ca te poti intoarce din ce in ce mai mult intr-o parte, pana ajungi in pozitia de dormit cu care esti obisnuita.

Dormitul cu o perna intre picioare


Este o pozitie de dormit pe care cel mai probabil o cunosti si folosesti din timpul sarcinii. Te va ajuta sa sustii coloana vertebrala, sa reduci presiunea asupra operatiei si totusi sa dormi intr-o parte, asa cum iti place.  Poti continua sa dormi in acest fel chiar si dupa ce durerile postoperatorii au trecut. Si tu si coloana ta vertebrala va veti odihni mai bine.

1 Response so far »

  1. 1

    Ioana said,

    Cat am fost in spital, eu nu am dormit aproape deloc. Adica in 4 zile, am dormit maximum 8 ore. Intr-adevar singura pozitie in care putea sta in pat, era pe spate. Cand am venit acasa, durerile deja se domolisera si am putut sa revin la pozitia de dormit pe burta pe care o abandonasem atunci cand a inceput sa imi creasca burtica. Oricum, dupa cateva zile in care nu am dormit mai deloc, cred ca as fi putut sa dorm in orice pozitie.


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: