Filosofia scutecelor de bumbac (IX) – Scutece refolosibile din trei piese versus scutece All-in-one (AIO)

Fiecare are avantaje si dezavantaje. Primele – cele pe care le-am denumit scutece din trei piese sunt cele compuse din scutecul propriu-zis de bumbac, insert si chilotel de plastic (citeste mai multe despre protectiile de scutec aici) – sunt mai economice. Cele All-in-One sunt mai usor de folosit pentru ca seamana mai mult cu scutecele de unica folosinta si sunt preferate de tatici, bone, soacre si persoane mai comode, in general. Cam acestea ar avantajele cele mai evidente pentru fiecare in parte.

De ce spun ca primele sunt mai economice? Pentru ca ati avea nevoie de un set de 15 – 18 bucati de scutece propriu-zise de bumbac care in cea mai mare parte vin la pachet cu insertul, in plus va mai trebuie trei chilotei de plastic (ba chiar v-ati putea descurca si cu doi, daca nu ii spalati dupa fiecare folosire). In mod cert, un astfel de pachet este mai ieftin decat daca ati cumpara un set de 15-18 scutece All-in-one. O estimare – pretul pentru un set de 15 scutece de bumbac plus trei chilotei incepe de la 550 lei, in timp ce un set de 15 scutecele AIO (aproximativ cele mai ieftine) incepe de la 900 lei.

Pe de alta parte, scutecele din 3 piese se usuca in general mult mai repede decat scutecele AIO care au mai multe straturi. Aici chestiunea este de discutat pentru tine mult si de masina de spalat pe care o aveti – daca are uscator, cate rotatii pe minut.

Exceptie face Pop-In care este un scutec hibrid – cititi mai multe aici. Un alt aspect ar putea fi acela al dimensiunilor insa aici chiar nu mi se pare ca ar fi o regula foarte bine stabilita. Noi avem si scutece AIO „uriase”, care fac funduletul mai mare decat cele din trei piese, dar si mai mici. In momentul in care bebe sta in casa problema nu este importanta, dar cand trebuie imbracat cu hainute de strada, poate deveni.

5 răspunsuri so far »

 1. 1

  Adelle said,

  Sunt si scutece AIO foarte discrete, fata mea e mare fan bumGenius Organic.
  Si ar mai fi si scutecele cu buzunar care sunt cam ca si AIO, in sensul ca pui una bucata pe copil si se usuca f repede, chiar mai repede decat Pop-in.

  De acord cu tine, varianta cu 2-3 bucati e mult mai ieftina. 😉

 2. 2

  Ioana said,

  noi avem un singur tip de scutec cu buzunar (o sa scriu despre el) – Popolini EasyFix si nu mi se pare ca s-ar usca prea repede, adica nu mai repede decat All-in-one.

 3. 3

  Adelle said,

  Ala nu e chiar un scutec cu buzunar. El oricum are in chilotel ceva insert integrat, de asta se usuca greu. Scutecele cu buzunar in general au chilotul simplu, doar cu material impermeabil pe o parte si flecee pe alta parte. Astfel chilotelul se usuca in max 1 ora si mai ramane insertul de uscat. Acum depinde de insert, cele din microfibra au nevoie de 2 ore de uscare, cele gen two fold din bambus sau canepa se usuca cam in 3-4 ore.
  Cate kg are Dinu? Ma gandesc sa va dau un scutec cu buzunar de test sa sustinem Filozofia scutecelor si sa ajungem si la capitolul XX 🙂

 4. 5

  […] cum am mai scris aici, varianta scutecelor de bumbac cu chilotel de protectie este mai ieftina decat cea a scutecelor […]


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: