Boboline cu nuci caju, susan si curmale

Pentru ca in ultima vreme m-am delectat si am prins drag de blogul raw vegan al Oliviei Steer am ajuns in mod firesc si la experimentarea retetelor. Primul experiment l-am facut ieri,  dar recunosc ca am cules cu migala cam toate retele ei, pentru a le folosi pe viitor ca sursa de inspiratie, sau chiar pentru a le pregati si degusta in forma lor originala. Zic sursa de inspiratie pentru ca si eu (ca si Ioana) avem marele bun-prost obicei de a nu incerca retete ca atare, ci cu niscavai note personale.

Am oscilat daca sa imi fac debutul cu reteta de covrigei cu nuca „Nenea Iancu” sau cu cea de cozonac cu mac „Mos Ene” . Pentru ca Luca se culcase deja, am ales sa fac ceva fara mac. Din lipsa de nuci de-ale noastre am pastrat nucile caju din reteta de cozonac si le-am adaugat pasta de curmaele, scortisoara si  vanilia din reteta de covrigei. Si pentru ca nu m-a simtit asa de talentata sa modelez covrigei am facut bilute pe care voi numi de-acum incolo BOBOLINE. Au iesit un absolut delicioase. Atat de delicioase ca si sotul meu cel foarte mofturos le-a placut (desi muult s-a codit sa guste), iar Luca a infulecat dimineata 3 boboline (desi, ca si tatal sau,  tot reticent a fost, noroc cu bunicii ca au mancat si ei si l-au imbiat).

Acum sa va spun ce am pus in boboline:

  • nuci caju cat au incaput in rasnita de cafea (cu capacitate de 75 grame);
  • susan cat s-a strecurat printre nucile caju, direct in rasnita;
  • un castronel mititel de curmale fara samburi
  • o lingurita de scortisoara
  • o lingurita de esenta de vanilie facuta in casa (cu mana mea).

Nucile caju si susanul le-am rasnit cu rasnita de cafea, iar curmalele inmuiate vreo ora le-am pasat in mojar (mergea evident si in blender). Am amestecat faina de caju si susan cu pasta de curmale, cu o scortisoara si esenta de vanilie. Din pasta rezultata si degustata am modelat bobolinele, pe care le-am pus pe hartie de copt, intr-o tava. Tava a aterizat in cuptorul cald (am pornit cuptorul cand m-am apucat sa pregatesc amalgamul si l-am oprit cand am bagat bobolinele in cuptor, astfel incat sa nu incalcam regulile raw vegane).

Mi-as fi dorit sa pun si coriandru si coaja de portocala, precum in reteta Oliviei, dar nu aveam. Am fost tentata sa pun si miere, tot ca in reteta Oliviei, dar pasta rezultata mi s-a parut deja prea dulce ca sa mai adaug si miere.

P.S. Mi-ar fi placut sa fac si poze, doar ca pana ma mobilizez eu cu pozatul se termina minunatiile si va las fara reteta. Aproape ca nu as fi scris la gandul ca ma va certa Ioana ca nu am facut poza. Noroc ca prietena mea Aniela,  gravida, pofticioasa si incantata de blogul Oliviei m-a inghiontit sa pun pe blog reteta. Acum, in replica, astept sa scrie si ea pe blogul ei despre socata de inspiratie oliviana pe care o are in pregatire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: