Inghetata cu vitamine, dar fara zahar

Inghetata este una dintre pasiunile mele, insa am avut mereu probleme in a obtine o textura cremoasa, fara ace de gheata, asemanatoare cu inghetata din comert. Reteta aceasta se apropie cel mai mult de crema aceea, insa nu are zahar si E-uri, ci doar vitamine. Faptul ca nu contine zahar nu inseamna insa ca face tocmai bine la silueta 😀

Am folosit:

– aproximativ 250 de grame de capsuni. Eu am avut unele eco, de gradina, delicioase si perfect aromate motiv pentru care am refuzat sa mai folosesc vanilie sau alta aroma.

– 2 linguri de stafide

– 3 linguri de miere

– 300 de grame de branza dulce (data viitoare voi incerca si cu mascarpone)

– 400 de grame de smantana

Am zdrobit capsunile cu furculita, astfel incat sa se simta bucati in crema, insa nu mari, care ingheata si se transforma in sloiuri. Sucul care s-a scurs pe fundul farfuriei nu l-am folosit tocmai pentru a nu se transforma intr-o masa de lichid inghetat. Branza dulce am batut-o putin in blender, apoi am adaugat mierea, stafidele si smantana pe rand si le-am omogenizat bine.

Este bine ca stafidele sa nu ramana chiar intregi, ci sa fie partial zdrobite pentru a da si dulceata, dar si pentru a nu ingheta la randul lor. La final am combinat crema din blender cu capsunile, insa fara a amesteca foarte bine – astfel ca in caserolele de la congelator se vedeau si zone albe si zone roz cu capsuni. Inghetata pusa in forme mari este bine sa o scoateti din congelator si sa amestecati in ea dupa aproximativ o ora si jumatate – doua. Cea pusa in forme mici este perfecta pentru mancat dupa o ora si jumatate. Daca ati tinut-o mult la congelator, lasati-o pe masa cateva minute si redevine cremoasa. Bon appetite!

5 răspunsuri so far »

  1. 1

    nedeia said,

    ah ce pofta mi-ai facut!! diseara imi iau mascarpone 🙂

  2. 5

    […] facut o inghetata ca AICI, numai ca am pus caise in loc de capsuni. Am scapat cam multa esenta de rom+ coaja de lamaie, asa […]


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un comentariu