Fur, deci exist

Deci exista firma SC Autentic Mami SRL. Si atat de autentica a fost, incat nu au putut sa gaseasca un alt nume pentru domeniul ales decat eco-mami.ro. Domeniu care difera doar printr-o liniuta de un alt domeniu, despre care se poate spune ca a devenit deja un brand pe internet, brand care are in spate nu doar un magazin, ci si un blog, deci mult uzitat.

Faptul ca blogul exista de aproape 2 ani de zile, iar magazinul de mai bine de un an sunt foarte, foarte usor de dovedit, chiar si in instanta, daca va fi cazul. Asta in timp ce Autentic Mami SRL are J14/314/2011, deci este inregistrata cu un an dupa Mama Verde SRL. Se pare ca este un nume frumos din moment ce le place si altora si il imita cu atata ardoare…

Ma intreb daca Coca Cola Romania ar considera corect ca cineva sa inregistreze coca-cola.ro, varianta semnificativ diferita de cocacola.ro, nu-i asa? Sau poate Frutti Fresh ar considera corect ca cineva sa inregistreze frutti-fresh.ro, in loc de fruttifresh. Intelegeti ce vreau sa spun.

De fapt, aceste firme avand in spate zeci sau sute de milioane de euro inregistreaza mai multe domenii, asigurandu-se ca cele similare nu pot fi luate de altii. Dar acesta este cazul unor corporatii, si nu al unor mamici care incearca o afacere de mici dimensiuni, nu-i asa?

Pe de alta parte, daca vrei sa deschizi o afacere pentru mamici si bebelusi nu ar fi frumos/etic/moral/civilizat sa nu te bagi peste afacerea altor mamici, care poate incearca si ele la randul lor marea cu degetul?

In plus, cat de prost trebuie sa fii ca sa nu poti sa iti gasesti naibii un nume de magazin pe care altcineva din .ro sa nu-l fi folosit? Iar in .ro gasesti la domenii… ai putea chiar sa cumperi denumirile unor magazine care s-au desfiintat si sa profiti de pe urma lor, fara sa lezezi pe nimeni, ba chiar poate ajuti sa recupereze niste bani… De ce nu a inregistrat autenticmami.ro sau autentic-mami.ro?

Ce castiga din asta? Nu stiu, as vrea si eu sa stiu… Probabil, viseaza autentica, clienti…

Nu a stiut ca exista un alt domeniu asemanator, e o simpla intamplare? Nu ne jigniti inteligenta cu astfel de intrebari, nu se poate asa ceva!

Daca pe astfel de premise porneste afacerea autenticei, inseamna ca are toate sansele sa aiba „succesuri” si ii dorim si noi un faliment grabnic si bine meritat.

P.S. Daca cititi si cautati pe google, va rog nu dati click in site-ul respectiv, s-ar putea bucura ca are trafic…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: