Bagi doua idei populiste si creste natalitatea

Se incurajeaza natalitatea in aceasta tara! Mi-ar veni sa rad, daca nu mi-ar veni sa plang din cauza ideilor populiste ale unor politicieni de sex feminin.

In urma cu doua zile, senatoarea PSD Gabriela Vranceanu Firea a constatat cu voce tare in Parlament ca suntem penibili la capitolul alocatie pentru copii. Aceasta in conditiile in care in Bulgaria acorda o alocatie aproape dubla fata de Romania, desi este o tara mai saraca si mai corupta (daca se poate asa ceva)  – 10 euro la noi, 18 euro la ei. In randul lumii, lumea civilizata – 210 euro media europeana, dar ganditi-va cat trag in jos Romania si Bulgaria.

Alocatia pentru copii este un drept castigat de copiii din toata lumea (ma rog, in Somalia, așa e, nu se da). Este o metoda prin care statul ar trebui sa se asigure ca un copil are minimul necesar. La noi, poate manca o zi- doua cu banii respectivi. Discutiile cu ”vreti bani ca sa faceti copii” sunt ridicole si vin din partea unora care n-au inteles nimic din nimic, asa cum a fost si in cazul discutiilor despre indemnizatia pentru cresterea copilului.

Poate Firea are intentii bune, iar alocatia trebuie crescuta, dar initiativa trebuia sa vina de la Guvern pentru a se putea pune in practica. Acum, s-a trezit din somnul cel de moarte un senator sa ceara, Guvernul spune ”nu” dand vina pe FMI, Banca Mondiala, CE, iar oameni ajung la concluzia ca ”uite, saraca Firea, a incercat, dar n-au vrut astia”. O treaba romaneasca.

Alta trasnaie, inca si mai gogonata: indemnizatie pentru bunicii care dau o mana de ajutor la cresterea nepotilor. Si aici Bulgaria ne-a luat-o inainte ca la ei ”s-a bagat” din anii trecuti.

Ideea este o carpaceala bulgaro-romaneasca, de fapt. De ce sa ii dai unui om 566 lei/luna cand poti sa susti un copil la gradinita sau cresa cu banii astia sau cu mai putini?

Pe de alta parte, initiativa Liei Ardelean, de la PC, nu rezolva o mare problema a parintilor din Romania: ce faci cu copilul de doi ani atunci cand te intorci la munca? Prea mic pentru gradi, cam mare pentru crese – care nici nu prea exista de fapt.

Dar faptul ca in urmatorii 3 ani, Lia Ardelean se va ”bate” pentru implementarea acestei minunate idei ar putea sa ii asigure un loc in viitoarea legislatura, ca pe asta a cam ratat-o….

Dragi parlamentari, daca vreti copii, viitori sarguinciosi contribuabili la bugetul de stat, straduiti-va cu cresterea nivelului de trai, nu cu bazaconii de genul cornulet cu lapte!

P.S: Sincer, ecologista fiind din fire, cresterea natalitatii nu este o problema care sa ma apese. Imi pasa doar de copiii care traiesc deja in Romania si care merita mai mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: