Ce mi-as fi dorit sa am pentru bebe: cadita Tummy Tub

Cadita aceasta speciala pentru nou-nascuti a fost unul dintre obiectele recomandate de dr. William Sears, pediatrul care a revolutionat profesia de parinte si pus umarul la attachement parenting.Image

Atunci cand s-a nascut D nu exista in Romania asa ceva si, bineinteles, nici nu mi-am pus problema ca as putea sa ii fac baie bebelusului altfel decat la orizontala (automatismele de care e atat de greu sa scapam). Ceva mai tarziu, cand D avea deja cateva luni am vazut cadita Tummy Tub pe un site de attachment parenting si mi-a placut foarte mult ideea. Pentru baita bebelusului in cazul nostru era insa cam tarziu si am pus-o pe lista pentru viitor (stiti voi la ce ma refer).

Am vazut mai multe filmulete si am tot citit pareri despre aceasta cadita si mi-a placut felul in care reactioneaza bebelusii: fara spaima si fara tipete pentru ca bebe sta intotdeauna cu capul ridicat si nu il sperie nicio clipa posibilitatea ca ar putea ca apa sa ii ajunga pe fata sau in nas. De fapt, ca adulti, nu-i asa ca aveti un mic moment de teama de o fractiune de secunda atunci cand trebuie sa va intindeti pe spate in cada? Atunci de ce ar fi altfel pentru bebelusii foarte mici mai ales in conditiile in care ei nu ar putea reactiona daca apa le-ar ajunge pe fata?

ImageIn plus, cadita le ofera senzatia unui loc cald si placut, amintindu-le de vremea cand se aflau in siguranta in burtica, ea fiind creata special pentru acest lucru.

Un alt argument important pe care l-as mentiona este acela ca bebe va tot timpul acoperit de apa calda, nu ca intr-o cada obisnuita unde trebuie sa pui foarte putina ca sa nu ii ajunga in urechi si pe fata.

De asemenea, sa faci baie bebelusului in acest lighenus este foarte confortabil – poti sa faci acest lucru chiar si stand pe un scaun. Materialul din care este realizata nu contine BPA si este biodegradabil.  Optional, poti folosi un suport pentru cadita pentru a-ti usura munca. Acesta ulterior se poate transforma in scaunel, cutie de depozitare jucarii sau inaltator pentru ca odrasla sa ajuna la chiuveta sau la toaleta.

Fiind adus in mod oficial de putin timp in Romania, am gasit putine resurse in limba romana (astept in continuare sugestii), insa iata ce spun alti parinti:

Tummy Tub, printre lucrurile utile pentru bebe

Cum sa calmezi un bebelus

Tummy Tub poate fi folosit la orice varsta 

Top 10 motive sa iubesti Tummy Tub

Instructiuni pas cu pas pentru baia in Tummy Tub

3 răspunsuri so far »

  1. 1

    Jessy said,

    Ce faina este si chiar foarte utila…stii cumva de unde se poate comanda una astfel?

  2. 3

    Sunt adorabile caditele 😀


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un comentariu